Climathon Rotterdam


Climathon Rotterdam:
Samen werken aan wijken met een duurzame toekomst
Iedereen uit de wijken Prinsenland en Het Lage Land is uitgenodigd om op 26 oktober mee te praten over de meeste duurzame wijk van de toekomst.
 
Op 26 oktober ben je van harte welkom in Het Nieuwe Huis van de Wijk (voormalig pand Curzus en Zo), Remmet van Milplaats 15, 3067 AN Rotterdam. Van 10.00 tot 18.00 uur gaan we met buurtbewoners, ondernemers en andere organisaties uit de wijk aan de slag om zoveel mogelijk ideeën te bedenken voor een Prinsenland/Het Lage Land van de toekomst.
 
Klik hier om je aan te melden! https://climathonrotterdam.eventbrite.co.uk
 
Startsein voor het gezamenlijk opzetten van een duurzame wijk
Met de Climathon geeft de Gemeente Rotterdam het startsein om met iedereen uit de wijk gezamenlijk te bouwen aan de toekomst. Het gaat er hierbij bijvoorbeeld over dat we voorbereid zijn op wateroverlast bij hevige regenval het groener maken van onze wijken. Maar ook over het gebruik van betaalbare energie-oplossingen en schone lucht. En hoeveel socialer wordt de wijk met het opzetten van eetgroepen, waarbij gebruik wordt gemaakt van groenten en fruit van moestuinen uit de wijk? Wie bedenkt de meest duurzame speeltuin? Ook belangrijk is het om na te denken over hoe we iedereen in de wijk betrekken bij de uitvoering.
 
Wereldwijd in actie
Op 26 oktober is de hele wereld in actie voor een betere toekomst. De Climathon is namelijk onderdeel van een wereldwijde duurzaamheidsactie van het Europese initiatief EIT Climate-KIC. Via organisatie gaan op die dag 150 steden over de hele wereld aan de slag met het bedenken van duurzame oplossingen. Doe mee in Rotterdam en klik hier om je aan te melden!
Locatie?
Het Nieuwe Huis van de Wijk (Voormalig pand Curzus en Zo)
Remmet van Milplaats 15, Rotterdam
Hoe laat?
Van 10.00 tot 18.00 uur
 
Wist u dat?
• U van één oud brood een uur lang kunt koken op biogas? https://vimeo.com/290641772
• Een groen dak aanleggen niet alleen leuk is om te doen, maar daarmee ook uw huis in de zomer koeler blijft en uw dakbedekking langer meegaat?
• U met minder tegels en meer groen in uw tuin, bijdraagt aan droge voeten?
t horen bij het afval, maar juist heel waardevol zijn, omdat er weer nieuwe grondstoffen van gemaakt kunnen worden, waar u iemand anders blij mee kan maken.
• De Prins Alexanderpolder een van de laagste punten van Nederland is (4 tot 6 meter onder de zeespiegel) en dat we daardoor behoorlijk veel kans hebben op wateroverlast?
Tagged with:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*